27/7/10

Μουσική ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό

Συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010, 20:30 sharp

 
Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού η μουσική έχει δώσει ανοιχτό ραντεβού με τον ακτιβισμό και την δράση. Εκείνη την ημέρα στο καταπληκτικό αυτό θέατρο (ευγενική παραχώρηση για την βραδιά από τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που διοργανώνεται από το www.streetpaper.gr, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια – Ρίο 2010».
Ένα από τα μότο της βραδιάς είναι «Μουσική ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό». Οι διοργανωτές, αν τους το επέτρεπε ο χώρος στην αφίσα θα συμπλήρωναν και "ενάντια στην φτώχεια, στην απελπισία, στην αδιαφορία και υπέρ μιας κοινωνίας συμμετοχικής, μιας κοινωνίας ισότιμων πολιτών και ίσων ευκαιριών, μιας κοινωνίας που κοιτάει τα παιδιά της, τους ανθρώπους της –όλους".
Οι Raindogs, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι T.A.Z (temporary autonomous zones), τρεις καταπληκτικές μπάντες θα πρωταγωνιστήσουν επί σκηνής. Το θέατρο, ο λόφος, η γειτονιά, θα πλημμυρίσουν με ακούσματα ska, garage, dub psychedelic stone & roll, rap-hip hop.
Οι διοργανωτές ήδη σκαρώνουν κάποια άλλα happenings που θα συμπληρώσουν το θέαμα και τη βραδιά ολόκληρη.
Η είσοδος είναι 5 ευρώ. Η μπίρα θα κοστίζει μόλις 2 ευρώ, τα αναψυκτικά 1,5 ευρώ και το νεράκι 50 λεπτά.
Πέντε (5) ευρώ θα κοστίζουν το καθένα από τα τρομερά t-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» με τα σχέδια/σκίτσα τριών εκ τα κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, του γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη και των γελοιογράφων Πέτρου Ζερβού και Τάσου Αναστασίου. Θα διατίθενται στο χώρο.
Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30 sharp.
Για κρατήσεις θέσεων ή άλλες πληροφορίες, αλλά και για τις ιδέες σας, τις προσφορές σας και ό,τι άλλο έχετε ευχαρίστηση τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6942 768470 και 210 3302615. 
Τα email: chrisalef@gmail.com, diogenis.mko@gmail.com*

Λίγα λόγια για τις μπάντες 
The Raindogs

rainingdogs350 
Έξι άτομα από τη Αθήνα με κοινές αλλά και πολλές διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις  που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2007 αναζητώντας να ταιριάξουν την ανάγκη τους για μουσική.  Η μπάντα άρχισε να εμφανίζεται σε κάποια τοπικά μέρη κινούμενη στην Αθηναϊκή underground σκηνή και τον Νοέμβρη του 2008 ηχογράφησε  ένα demo το οποίο και κυκλοφόρησε  μόνη της, αποτελούμενο από 8 tracks. Η μουσική τους είναι ένα αβίαστο και
γοητευτικό κράμα από Ska, garage και dub, ένα soundtrack για την σκοτεινή κουλτούρα της πόλης, του θορύβου και της εξέγερσης.

Νέα Τάξη Πραγμάτων

ntp1Πρόκειται για το πιο παλιό ελληνικό hip-hop σχήμα της επαρχίας. Οι ΝΤΠ, δηλαδή ο Ιωσήφ Πρίντεζης και ο Λάγνης (Χρήστος Πανοηλίας), φτιάχτηκαν στη Σύρο το 1998. Από το 2001 μέχρι σήμερα έχουν κάνει περισσότερες από 100 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, μόνοι τους αλλά και με… παρέα (ΑΕ, FFC, Razastarr, Stavento, Stereo Mike, Pro Sinners, Εισβολέα, Τάκη Τσαν κ.α.). Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, ενώ συμμετέχουν σε πολλές συλλογές και δίσκους άλλων καλλιτεχνών από την ελληνική rap-hip hop σκηνή. Προφητικός δε ήταν ο τίτλος του τελευταίου άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη: «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν»! Από τότε, όμως, μέχρι σήμερα οι ίδιοι έγιναν… «εκατομμυριούχοι» στο you tube, όπου το κομμάτι τους «Η Απουσία» ξεπέρασε πριν λίγες ημέρες τα 1.000.000 views. Περισσότερα για τους ΝΤΠ θα βρείτε στο www.myspace.com/nitafpi

T.A.Z (temporary autonomous zones)

T.A.Z. (temporary autonomous zones) είναι το όνομα που έδωσε ο συγγραφέας, avant garde ποιητής, πολιτισμικός σαμποτέρ με το ψευδώνυμο Hakim Bey, στις πειρατικές κοινότητες των απομονωμένων νησιών του Ειρηνικού το 17ο αιώνα, όπου οι άνθρωποι οργανωμένοι σε μικροκοινωνίες ζούσαν εκτός νόμου αποφασισμένοι να διατηρήσουν αυτό τον τρόπο ζωής. Τ.Α.Ζ. υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας και συνιστούν χαοτικά μορφώματα κοινωνικής συμβίωσης-συνείδησης με κύρια χαρακτηριστικά τον αυθορμητισμό, την επαναστατικότητα, την ευελιξία και την οριζόντια οργάνωση. Η δύναμη των ΤΑΖ είναι η προσωρινή, σχεδόν αόρατη ύπαρξή τους. Η εκτός νόμου φιλοξενία τους γίνεται δυνατή απλά και μόνο επειδή ο νόμος δεν τις περιλαμβάνει. Η ανακάλυψη και αξιοποίηση των σύγχρονων ΤΑΖ μπορεί να δημιουργήσει ένα σταθερό ρήγμα ανοικτότητας στο εκπληκτικό, απρόσμενο, ανοίκειο, στιγμιαίο και ασυνεχές.
Τ.Α.Ζ. (temporary autonomous zones) είναι το όνομα με το οποίο παίζει οργανική μουσική ένα τριμελές σχήμα από τη Λάρισα. Ο ήχος τους προσεγγίζει το psychedelic stone & roll και κορυφαίες στιγμές της προσωρινότητάς τους – που μετράει από το Μάρτιο – είναι η συμμετοχή τους στη καμπάνια Γκολ στη Φτώχεια και το άνοιγμα της συναυλίας των Wooden Ships στη Λάρισα.

Λίγα λόγια για την καμπάνια
Την ημέρα της συναυλίας, στον χώρο θα υπάρχει άφθονο υλικό για την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» που «τρέχει» φέτος για τέταρτη χρονιά με στόχο της ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και εν τέλει στην κινητοποίηση όλων μας ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.
Η υποστήριξη του αγώνα που δίνουν συνάνθρωποί μας που ζωή τους είχε πάει αλλού (άστεγοι, πρώην εξαρτημένοι και πρόσφυγες) να ενταχθούν ή επανενταχθούν σε αυτό που λέμε «νορμάλ κοινωνία» είναι μία ακόμα από τις προτεραιότητες της καμπάνιας.
Στις προτεραιότητες της πρωτοβουλίας αυτής, επίσης, είναι η ανάδειξη του έργου και άλλων σπουδαίων φορέων και ανθρώπων που είναι στρατευμένοι στην υποστήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων συμπολιτών μας.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» διοργανώνονται και μία σειρά άλλων εκδηλώσεων, σε ολόκληρη της Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 6942 768470 και 210 3302615 – email: chrisalef@gmail.com, diogenis.mko@gmail.com 

Λίγα λόγια για τους υποστηρικτές της
Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας «Γκολ στην Φτώχεια» και, βεβαίως, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς εν όψει της συμμετοχής της στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, έχει την αμέριστη και ουσιαστική υποστήριξη. Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Hellenic Postbank. Στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας βρίσκονται επίσης ο ΟΤΕ, η Marfin Egnatia Bank, η Interamerican, η Target-Sport, η Prevents street-soccer του Νίκου Σαργκάνη.
Δυναμικό παρών δίνουν επίσης, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία, δεκάδες φορείς, όπως οι «Οι Γιατροί του Κόσμου», η PRAKSIS, η ΑΡΣΙΣ, η Κλίμακα, το Mosaic, η Κάριτας Ελλάς, η Εθελοντική Εργασία Αθήνας, η Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω», ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων, το Κέντρο Απεξάρτησης Θησέας, το «ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση», η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Πλειάδες» κ.ά.
Υποστηρικτές επικοινωνίας είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο κόκκινο 105,5, Nova Sport FM, Μελωδία, η εφημερίδα Sport Day, το www.tvxs.gr και το www.streetpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: