5/1/10

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ



δελτίο τύπου
 
Η εξέγερση στο Ιράν, με τις καταγγελίες για νοθεία στις προηγούμενες εκλογές, είχε ήδη κάνει ορατή την μαζική αμφισβήτηση του θεοκρατικού και δικτατορικού καθεστώτος.Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που διεκδίκησαν δικαιώματα κι ελευθερίες, αντιμετωπίστηκαν με άγρια καταστολή, βασανιστήρια, και εκατοντάδες δολοφονίες.

Αυτές τις μέρες ξαναβρίσκονται στο δρόμο χιλιιάδες πολίτες του Ιράν, γιατί ασφυκτιούν κάτω από αυτό το καθεστώς που τούς στερεί κάθε δικαίωμα (ιδαίτερα από τις γυναίκες). Και πάλι, το θεοκρατικό καθεστώς αντιμετωπίζει τιςσυνεχιζόμενες κνητοποιήσεις με ωμή βία. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους. Ο λαός του Ιράν έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των κινημάτων, και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης, η οποία συνεχίζει να τον απειλεί με πόλεμο.

- Αλληλεγγύη στην Ιρανική εξέγερση
- Να σταματήσει η σφαγή
- Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 5 Γενάρη, 6 μ.μ στο φάρο Ψυχικού και πορεία προς την Ιρανική πρεσβεία

ΑΚΟΑ, Αντιεθνικιστική - Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,  Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνω να βρω κάποια σου ανάρτηση όπου οι ευχές για τη νέα χρονιά δεν θα ακουστούν ειρωνικές, αλλά μάταια. Το κάνω εδώ, συμπληρώνοντας να (συνεχίσεις να) έχεις τη δύναμη να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις!

Unknown είπε...

εν μέσω μετακόμισης και του λοιπού χαμού όλες οι ευχές καλόδεχτες ακόμα και αυτές που ακούγονται ειρωνικές. βάλσαμο στην ψυχή μου!
επιστρέφω φιλία, αλληλεγγύη και συμπόρευση στο κοινό όραμα.