8/9/10

Μικρά ποδοσφαιρικά όνειρα

Μικρά όνειρα, μεγάλα βήματα, ένας στόχος. Την ώρα που η μάχη στο πρωτάθλημα της Super League αρχίζει να φουντώνει, μια ομάδα ξεχωριστή ακολουθεί τα δικά της ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) μονοπάτια.
Είναι η ελληνική ομάδα αστέγων, που σε λίγες ημέρες αναχωρεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου φιλοξενείται φέτος το 8 Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (19-26/9), με τη συμμετοχή 64 χωρών απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη. «Γκολ στη φτώχεια» είναι το κεντρικό μότο της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης, που έχει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της ΟΥΕΦΑ και του ΟΗΕ.

«Γκολ στη Φτώχεια». Παρουσίαση της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο, πριν από τον αγώνα της Σούπερ Λιγκ, μεταξύ της Λάρισας και του Ολυμπιακού. Αύγουστος 2009.
 Για τα περισσότερα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, το ποδόσφαιρο κάποτε ήταν ένα όνειρο. Σήμερα είναι μια μικρή πραγματικότητα, παιχνίδι και τρόπος μαζί, ένα βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα που δίνουν για να κερδίσουν το στοίχημα με την ίδια τη ζωή.
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, η Σούπερ Λίγκα αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, κι εδώ το ποδόσφαιρο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ένα ποδόσφαιρο μακριά από μικρές σκοπιμότητες, ένα παιχνίδι στην υπηρεσία του ανθρώπου και της κοινωνίας ολόκληρης.

Στον αγώνα της 2 αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού (γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», Σάββατο 11/9, 19:30) το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας θα έχει μια ευκαιρία να γνωρίσει τα μέλη της ελληνικής ομάδας αστέγων. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, η αποστολή θα βγει στον αγωνιστικό χώρο για να στείλει το δικό της μήνυμα στο πανελλήνιο: «Γκολ στη φτώχεια, στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις».
Ένα μικρό όνειρο γίνεται πραγματικότητα χάρη στην ευαισθησία και εγρήγορση κάποιων φορέων και κάποιων ανθρώπων. Η Σούπερ Λίγκα και ο γενικός διευθυντής της κ. Πάτρικ Κομνηνός βρίσκονται στην πρώτη σειρά της σχετικής λίστας.


Η ελληνική ομάδα αστέγων εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια», που διοργανώνεται για τέταρτη φορά φέτος από το http://www.streetpaper.gr/ και την ΜΚΟ Διογένης.
Σταθερά στο πλευρό της προσπάθειας βρίσκονται – ως κύριοι και πολύτιμοι υποστηρικτές - ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Hellenic Postbank - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
O OTE, η Marfin Egnatia Bank,η INTERAMERICAN, η Street Soccer PR events και η Target Sport, ως υποστηρικτές, είναι και αυτοί σταθερά στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Ρίο ντε Τζανέιρο την ερχόμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.
*Η επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» είναι http://www.streetpaper.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό:
Τ: 6942768470, 210 3302 615
Ε: diogenis.mko@gmail.com
I: www.streetpaper.gr, www.homelessworldcup.org 
Facebook:  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΕΓΩΝ - FAN CLUB

Δεν υπάρχουν σχόλια: