10/9/10

Ο Signmark στο Gagarin


Ο Signmark γεννήθηκε κωφός σε έναν κόσμο όπου η μουσική είναι για τους ακούοντες. Ωστόσο, ακολούθησε το παιδικό του όνειρο και έγινε ο πρώτος κωφός τραγουδοποιός που υπέγραψε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Ο Φινλανδός Signmark άρχισε να γίνεται γνωστός με τη χρήση των δυνατών beats, όπου οι δυνατές και χαμηλές συχνότητες και τα μπάσα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις συναυλίες του. Αυτά τα στοιχεία τον βοηθούν να προσαρμόζεται στον ρυθμό, καθώς αποδεικνύει πως η μουσική είναι πολλά περισσότερα από αυτό που ακούγεται!
Με τις δυνατότητες που του έδωσε η μουσική Hip-hop και η Rap, που ξεπερνά τους περιορισμούς της τέχνης, της κουλτούρας, της γλώσσας και των κοινωνικών προτύπων, κυκλοφόρησε το πρώτο hip-hop DVD νοηματικής γλώσσας το 2006 (album «Signmark») και υπέγραψε συμβόλαιο με την Warner Music.
Ένας hip-hop καλλιτέχνης, ο Brandon, είναι η «φωνή» του Signmark για τους ακούοντες θαυμαστές του, καθώς υποστηρίζει τον Signmark στα albums, τα videos και τις συναυλίες. Οι συναυλίες και όλα τα live shows του Signmark είναι δίγλωσσα. Τα τραγούδια είναι στα αγγλικά και στην αμερικάνικη νοηματική γλώσσα. Ο Signmark έχει ήδη προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον με τις περιοδείες του σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ισλανδία, Ισπανία, Αιθιοπία και Ναμίμπια.

Ο Signmark παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο Gagarin 205 στις 11 Σεπτεμβρίου στις 22:00, σε μια βραδιά που ο ρυθμός σπάει τις προκαταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: