14/10/10

Μια άστεγη «Μις»


Μια παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα στο ΣΙΝΕ «Φιλίπ» με θέμα και αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Φτώχειας» (Κυριακή 17 Οκτωβρίου)


«Μις Αστεγη» (Miss Homeless) είναι ο τίτλος της κινηματογραφικής ταινίας που θα προβληθεί στο ΣΙΝΕ «Φιλίπ» αυτή την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, και μάλιστα σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Μια παγκόσμια πρεμιέρα που περιλαμβάνει δώδεκα χώρες και πάνω από πενήντα πόλεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Τόσες είναι οι χώρες και οι πόλεις από την Καμπέρα της Αυστραλίας μέχρι το Χάλιφαξ του Καναδά και από το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας ως τη Γκόα της Ινδίας που συμμετέχουν σε αυτό το μοναδικό κινηματογραφικό αλλά και κοινωνικό γεγονός, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας (είναι ακριβώς στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα της προβολής).
Στην Ελλάδα την προβολή διοργανώνουν η Καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», μαζί με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και το Γραφείο Διανομής «Νεανικό Πλάνο».
Η προβολή θα φιλοξενηθεί στο ΣΙΝΕ «Φιλίπ» (Θάσου 11, πλ. Αμερικής), με ώρα έναρξης 19:00 και συμβολική είσοδο 4 ευρώ.
Πέντε (5) ευρώ, για όποιον ενδιαφέρεται, θα κοστίζουν το καθένα από τα τρομερά και συλλεκτικά t-shirts της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» με τα σχέδια/σκίτσα τριών εκ τα κορυφαίων ελλήνων δημιουργών, του γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη και των γελοιογράφων Πέτρου Ζερβού και Τάσου Αναστασίου.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», η οποία συνεχίζει τις δράσεις της και μετά την επιστροφή της ελληνικής ομάδας αστέγων από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου διεξήχθη το 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας «Γκολ στην Φτώχεια» και, βεβαίως, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων. Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- το Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας βρίσκονται επίσης ο ΟΤΕ, η Marfin Egnatia Bank, η Interamerican, η Target-Sport και η PRevents street-soccer του Νίκου Σαργκάνη.


ΤΙ: «Μις Αστεγη» - Κινηματογραφική Προβολή
ΠΟΣΟ: Συμβολική είσοδος: 4 ευρώ
ΠΟΤΕ: Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010
ΠΟΥ: ΣΙΝΕ ΦΙΛΙΠ, Θάσου 11, πλ. Αμερικής – ώρα έναρξης: 19:00

*Η επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» είναι www.streetpaper.grΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία, docu-fiction, βελγικής παραγωγής των Daniel Lambo και Peter De Maegd. Στην ταινία πρωταγωνιστούν πραγματικοί ηθοποιοί, αλλά και πραγματικοί άστεγοι άνθρωποι.
H Νικόλ είναι μια αμερικανίδα ηθοποιός που τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει με τον άνδρα της Ρούντολφ, στις Βρυξέλλες. Ο Ρούντολφ θέλει να γυρίσει μια ταινία για μια άστεγη γυναίκα, αλλά δεν θέλει να δώσει το ρόλο στη σύζυγό του. Για να αποδείξει ότι είναι η ιδανική για το ρόλο, η Νικόλ αποφασίζει να βγει και να ζήσει στους δρόμους. Σε αυτή της την πορεία του “method acting” την ακολουθεί και ένα κινηματογραφικό συνεργείο. H Νικόλ γνωρίζεται με άλλους αστέγους και διδάσκεται πώς να ζει στο δρόμο, να βρίσκει τροφή, καταφύγιο κ.λπ. Όταν δέχεται μία επίθεση, μπαίνει στη μέση ένας άνδρας, εξαρτημένος στις ναρκωτικές ουσίες και τη σώσει. Είναι ο Ράντκο.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: