21/6/09

Pinar...


κυριακή πρωί/ στο τρένο από Sheffield για Λονδίνο/ κρύο, κρύο, πολύ κρύο.
προσπαθώ να συνέλθω από τον πενθήμερο ιδρυματισμό.

πέντε μέρες αποκλεισμένοι στην αγγλική ύπαιθρο/ έγκλειστοι σε ένα κολλέγιο μεθοδιστών/ πενήντα τρελοί από όλη την ευρώπη/ συζητάμε για το ρατσισμό και το δεξιό εξτρεμισμό.

πέντε μέρες σφικτού προγράμματος/ ούτε οι δανοί διοργανωτές της UNΙTED/ ούτε το βρετανικό κολλέγιο που στεγάζει το συνέδριο λειτουργούν με μεσογειακούς ρυθμούς.

πέντε μέρες με αποκλεισμό αλκοόλ/ πέντε μέρες κλείνουμε τις συνεδρίες με επισκέψεις στην κοντινή παμπ/ πουλάει φτηνή μπύρα και κλείνει στις 11.00.

πέντε μέρες εξοντωτικής δουλειάς και ανταλλαγής τεχνογνωσίας/ για το ρατσισμό/τη ξενοφοβία/ την ομοφοβία/ τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις/ καινούρια πρότζεκτ/ παλιά πρότζεκτ/ ποδόσφαιρο ενάντια στο ρατσισμό/ μουσική ενάντια στο ρατσισμό/ αγγλικό πρωινό (μιαμ)/ αγγλικό γεύμα (μπλιαχ)/ το ρημάδι το ίντερνετ τα έχει παίξει/ ύπνος σε κουκέτα/ δωμάτια 3Χ3Χ6 ένοικοι/ μάχη για την τουαλέτα/ σφαγή για το ντους.

o Eastwood/ η Jana/ η Beatrice/ ο Mustafa/ ο Marko/ η Anna/ η Alba/ νέοι φίλοι/ νέοι συνεργάτες.

η Pinar.

η Pinar, η τουρκάλα

με απέφευγε από την πρώτη μέρα

τυχαία βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα σε ένα εργαστήριο/ στην αρχή τα τυπικά/ από πού είσαι κτλ

με ρώτησε αν κατάγομαι από πρόσφυγες/ της είπα.

τη ρώτησα και εγώ/ μου είπε ναι.

με ρώτησε που ζούνε οι δικοί μου/ της είπα.

με ρώτησε αν ξέρω μια περιοχή dram-something/ Δράμα εννοούσε

της είπα ναι/ στη διπλανή πόλη γεννήθηκα.

κάτι πήγε να ψελλίσει για τον παππού της/ πνίγηκε στα δάκρυα/ την αγκάλιασα/ έκλαιγα κι εγώ/ τραβήχτηκε/ αρχίσαμε να γελάμε/ και να κλαίμε/ ντρεπόταν πολύ.

για τις επόμενες μέρες πάλι με απέφευγε.

ακόμα ντρέπεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: