18/12/09

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΔΡΟΣΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

«ΑΡΡΩΣΤΟΣ» Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΔΡΟΣΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010


Η δίκη της Ιωάννας Δρόσου, που συνεκδικαζόταν με τον θύτη της βίας κατά γυναίκας τον οποίο η ίδια κατήγγειλε στις 28-9-09, αναβλήθηκε σήμερα λόγω... «αρρώστειας» του θύτη και αντιδίκου.
Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο δικηγόρος με βεβαίωση γιατρού, που έλεγε ότι ο θύτης εξετάσθηκε χθες για τη γρίπη Η1Ν1 και επιβλήθηκε να μείνει στο σπίτι του για τρεις μέρες, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι δεν είναι δυνατόν να απασχολούνται τα δικαστήρια με τέτοια θέματα αντιδικίας μεταξύ γειτόνων, οπότε η δικηγόρος της Ιωάννας Δρόσου της ανέφερε ότι δεν είναι αντιδικία, αλλά καταγγελία για κακοποίηση γυναίκας η οποία καλούσε σε βοήθεια.Το αυτόφωτο μονομελές δικαστήριο έδωσε νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης, για 18-3-2010.
Εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και της Διεθνούς Αμνηστίας ήταν παρούσες και παρών στη δίκη.
Μετά την αναβολή, έξω από το δικαστήριο, θεάθηκε ο «άρρωστος» να σουλατσάρει απόλυτα υγιής.
Η Ιωάννα Δρόσου δηλώνει ότι παρά όλες αυτές τις ταλαιπωρίες και τις καθυστερήσεις, θα επιμείνει μέχρι τέλους για την αθώωσή της και την τιμωρία του δράστη.

Αθήνα 17/12/09


Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν:
Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Losotras-Ομάδα Αποδόμησης Φύλου, Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας, Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, Παγκόσμια Πορεία Γυναικών (ελληνικό Δίκτυο), Ομάδα Γυναικών ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Ομάδα Γυναικών Κόκκινο, Ομάδα «Στην Πρίζα», Νεολαία ΣΥΝ, Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, Ψ-Πόλις, Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, Αυτόνομο Φεμινιστικό Εργαστήρι, Ομοφυλοφιλική Λισβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικολόγων-Πρασίνων

1 σχόλιο:

ELvA είπε...

Δεν ηξερα για το περιστατικο, αυτο, αλλα βεβαια γεγονοτα σαν κι αυτα δεν απασχολουν ..πρωτοσελιδα, ενω ειναι απο τα πιο σημαντικα θεματα, εφ οσον η βια και η τιμωρια της θα επρεπε να μας αφορα ολους σαν κοινωνια! Ειδικα η βια κατα των γυναικων αποτελει ενα ακομη σοβαρο επακολουθο του ωμου καπιταλισμου, οπου τα θυματα ειναι συνηθως οι ασθενεστερες κοινωνικες ομαδες...Δυστυχως πολλες γυναικες, ακομη, δεν φαινεται να το συνειδητοποιουν...

Ας ελπισουμε οτι θα καταδικαστει ο δραστης και οτι θα αθωωθει πανηγυρικα η Ιωαννα και οσοι,ες αντιδρουν οπως η Ιωαννα.