21/12/09

sex slaves - a documentary on trafficking

  • TRAFFICKING…
Είναι όταν παραπλανητικά ή παρά τη θέλησή σου, σε αγοράζουν, πωλούν και σε υποβάλλουν σε δουλεία με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση, την εκμετάλλευση υπό άθλιες συνθήκες σε βιομηχανικές ή αγροτικές ή οικιακές εργασίες , την υποχρέωση σε επαιτεία και εργασία στους δρόμους, την αγοραπωλησία ανθρωπίνων οργάνων, τελετουργικές θυσίες ακόμα και την προσφορά ως παιδί-νύφη.
  • TRAFFICKING…
Είναι όταν μέλη της οικογένειας και φίλοι παραπλανούν τους γονείς να τους παραδώσουν ή να πουλήσουν τα παιδιά τους για λιγότερα από 15 € το καθένα, προωθώντας τα στους τοπικούς σωματεμπόρους ή σε επικίνδυνα διεθνή κυκλώματα.
  • Το TRAFFICKING…
Αναπτύσσεται! 2-4 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά μετακινούνται τόσο έξω όσο και μέσα στα όρια των χωρών κάθε χρόνο. Περισσότεροι από ένας άνθρωπος μετακινούνται εκτός συνόρων ανά λεπτό, αριθμός που ισοδυναμεί με τον αριθμό των επιβατών πέντε τζάμπο τζετ κάθε μέρα! Τα κέρδη αυτής της δραστηριότητας ισοδυναμούν με το διπλάσιο των κερδών ενός εμπορικού κολοσσού όπως η Coca Cola!
  • Στο TRAFFICKING…
Συνήθως τα θύματα υφίστανται επανειλημμένη σωματική κακοποίηση, φόβο, βασανιστήρια και απειλές κατά της οικογένειας, ώστε να σπάσει το ηθικό τους και να μετατραπούν σε ευπώλητα προϊόντα. Ένα πρόσωπο μπορεί να πωληθεί και να μετακινηθεί αρκετές φορές και με πολλαπλούς στόχους: για παράδειγμα ένα παιδί μπορεί να πωληθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί ως παιδί-επαίτης, στη συνέχεια να γίνει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μεγαλώνοντας, εφόσον επιβιώσει να μεταπωληθεί ως εργαζόμενος σε οικιακές ή αγροτικές εργασίες και μπορεί να καταλήξει στην αγορά οργάνων.

  • TRAFFICKING...
Quhet kur pa miratimin tënd ose me mashtrime, të blejnë,të shesin dhe të detyrojnë në në skllavëri me qëllim shfrytëzimin seksual, shfrytëzimin në kushte çnjerëzore për punë në fabrika, bujqësi ose shërbime familjare, detyrimin për të lypur ose punën në rrugë, shitblerjen e organeve njerëzore, sakrificat ceremoniale, qoftë ajo edhe shërbimet si fëmijë-nuse.
  • TRAFFICKING...
Është kur pjestarë të familjes dhe të afërm mashtrojnë prindërit me qëllim që t’u japin fëmijët e tyre me më pak se 15€ secilin, për ti shtyrë ata në trafikantët vendas ose në rrjete të rrezikshme ndërkombëtare.
  • TRAFFICKING...
Zhvillohet! 2-4 milionë burra, gra dhe fëmijë lëvizon sa jashtë po aq edhe brenda kufijve të vendeve çdo vit. Më shumë se çdo njeri në minutë lëviz jashtë kufijve, numër ky që është i barabartë me atë të pasagjerëve të pesë aeroplanëve në ditë! Fitimet e këtij veprimi, janë të barabarta me dyfishin e një kolosi tregëtar, sikurse është Coca cola!
  • Gjatë TRAFFICKING-ut...
Viktimat pësojnë dhunë të ripërsëritur fizike, frikësim, tortura dhe kërcënime ndaj familjes, me qëllim thyerjen e moralit të tyre dhe shëndërrimin në mjete tregëtie. Një person mund të lëviz dhe të shitet disa herë me qëllime të shumta: për shembull , një fëmijë mund të shitet për t’u përdorur si fëmijë-lypës, në vijim të kthehet në mjet shfrytëzimi seksual dhe duke u rritur, nëse arrin të mbijetojë, të shitet si punëtor në punë shtëpiake ose bujqësore dhe së fundi, mund të përfundojë në kandidat për tregëtimin e organeve të trupit të tij.

Στο ντοκυμαντέρ "Sex Slaves" της σειράς Frontline, θα παρακολουθήσετε τον κόσμο του trafficking εκ των έσω, ακολουθώντας τον Viorel. Ο Viorel αναζητά την έγκυο σύζυγό του, η οποία απήχθη από σωματέμπορους στην Τουρκία και πουλήθηκε για 1000 δολάρια. Θα διεισδύσει στον υπόκοσμο, με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα όπου θα καταγράψει ότι πληροφορία ίσως τον οδηγήσει στην αιχμάλωτη πλέον Katia, πριν χαθεί δια παντός στον λαβύρινθο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: