9/12/09

Ζωές στο δρόμο - Μια ανοιχτή συζήτηση με τους άστεγους




Πού δεν θα κάνουν Χριστούγεννα οι άστεγοι;
Πόσοι είναι οι άστεγοι συμπολίτες μας;
Πού κοιμούνται τα βράδια;
Ποιοι είναι;
Πόσοι νοιάζονται αλήθεια γι’ αυτούς;

Το φαινόμενο των αστέγων τα τελευταία χρόνια έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και στην Ελλάδα. Συνάνθρωποί μας, που συναντάμε στις καθημερινές μας διαδρομές. Στους δρόμους, στις πλατείες, στα φανάρια, στα υπόγεια των πολυκατοικιών όπου διαμένουμε κι εμείς οι ίδιοι, στα υγρά δωμάτια εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτιρίων.


«Ζωές στο δρόμο. Μια ανοιχτή συζήτηση με τους άστεγους», είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και το Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και στην Κατοικία.
Άνθρωποι από την πολιτική ζωή του τόπου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί ερευνητές, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους, μα, κυρίως, θα θέσουν το δάκτυλο επί του τύπου των ήλων, εστιάζοντας στο πρόβλημα και προτείνοντας λύσεις για ένα φαινόμενο που αποτελεί την πιο ακραία έκφραση της φτώχειας. Ακόμα, άνθρωποι που είναι ή έχουν υπάρξει άστεγοι θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες και θα μιλήσουν για τη ζωή τους στο δρόμο.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, 12.30 με 17.00).

Η δημόσια συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ «Γκολ στη φτώχεια, στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις», μια πρωτοβουλία που με αφορμή το ποδόσφαιρο επιχειρεί να υποστηρίξει τον αγώνα για επανένταξη συνανθρώπων μας, που για κάποιους λόγους η ζωή τους πήγε αλλού, αλλά και να αφυπνίσει εφησυχασμένες συνειδήσεις για ένα ζήτημα που, εν τέλει, αφορά όλους μας: Τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λουίζα Καραγεωργίου: 210 3843983, 6972 311919,
louiza@galera.gr, www.galera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: